Konu
:
Portakal Sufle
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Sufle
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Sufle
Portakal Sufle
Malzemeler:
- 5 adet iri portakal (eşit ölçüde)
- 40 g margarin
- 40 g un
- 50 g şekeri
- 3 yumurta beyazı
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Fırını 200 °C’ye ayarlayınız
Bir portakalın kabuğunu rendeleyiniz ve suyunu sıkınız
Diğer portakalların kafalarını kesip içlerini bıçak ve kaşık yardımı ile çıkarınız
Çıkan iç portakalların suyunu 1,5 su bardağı portakal suyu oluşturunuz
Margarini eritip un ile karıştırıp ocaktan alınız
Rende portakal kabuğunu, toz şeker ve portakal suyunu ilave edip iyice karıştırıp ocağa koyup devamlı karıştırarak kalınlaşmasını sağlayınız ve soğumaya bırakınız
İçleri boşaltılmış portakalları ağzı açık kalacak şekilde alüminyum kâğıda sarınız
Fırına dayanıklı sufle kaplarının içine oturtunuz
Yumurta beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırpınız sonra hazırlanmış soğumuş portakal sosuna katarak karıştırınız
Hazırlanan karışımı portakal kabuklarının içine doldurunuz
Bir tepsi içerisinde fırına koyup 20-25 dakika pişiriniz
Fırından çıkar çıkmaz pudra şekerini üzerine serpip servis ediniz
Kaynak :Nefis yemek tarifleri Kitabı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul