Konu
:
Ev Yapımı Türk Lokumu
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Türk Lokumu
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Türk Lokumu
Bayramlarla özdeşleşen lokum,yanında bir fincan köpüklü Türk kahvesi ile geleneksel ikramların başında gelir
Dünyaca bilinen bir Türk tatlısı olan lokumu,araştırıp tarifini sizler için uyguladık
Bu nefis lokumu,verdiğimiz aşamaları dikkatlice takip ederek hazırlayıp konuklarınıza sürpriz yapabilirsiniz
Malzemeler
1 kg toz şeker
Yarım litre su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı (100 gr) nişasta
Yarım çay bardağı su
2 gr krem tartar
Bir miktar badem yağı
Harmanlamak için: 1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudraşeker
Hazırlanışı
Tozşeker ve suyu tencereye alın
Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin
Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin
Üzerinde biriken köpüğü alın
Bir bardak nişasta ve yarım çay bardağı suyu bir kâsede çırpın
Kaynayan suya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin
Krem tartarı ekleyip macun gibi oluncaya kadar kaynatın
Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın
Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın
Düz bir zemine pudraşeker ve nişastayı karıştırıp yayın
Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın
Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin
Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp kesin
Hazırladığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul