Yalnız Mesajı Göster

Ev Yapımı Türk Lokumu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Türk Lokumu



Bayramlarla özdeşleşen lokum,yanında bir fincan köpüklü Türk kahvesi ile geleneksel ikramların başında gelirDünyaca bilinen bir Türk tatlısı olan lokumu,araştırıp tarifini sizler için uyguladıkBu nefis lokumu,verdiğimiz aşamaları dikkatlice takip ederek hazırlayıp konuklarınıza sürpriz yapabilirsiniz



Malzemeler

1 kg toz şeker
Yarım litre su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı (100 gr) nişasta
Yarım çay bardağı su
2 gr krem tartar
Bir miktar badem yağı
Harmanlamak için: 1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudraşeker

Hazırlanışı

Tozşeker ve suyu tencereye alın Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin Üzerinde biriken köpüğü alın

Bir bardak nişasta ve yarım çay bardağı suyu bir kâsede çırpın Kaynayan suya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin Krem tartarı ekleyip macun gibi oluncaya kadar kaynatın

Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın Düz bir zemine pudraşeker ve nişastayı karıştırıp yayın Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesinŞeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp kesinHazırladığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla