Yalnız Mesajı Göster

Fistikli Şöbiyet

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fistikli Şöbiyet





FISTIKLI ŞÖBİYET

Malzemeler :
1 pk milföy hamuru (ben pınar marka kullanıyorum çünkü tuzlu gibi olmuyor çok lezzetli)
1 su bardağı antep fıstığı ceviz veya fındıkta olabilir
100 gr tereyağı


Şerbeti için (soğuk şerbet olacak) :

5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon


Yapılışı :

Şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır soğumaya bırakılır Buzluktan çıkıp hafif yumuşayan milföyler dört eşit parçaya bölünürHer parçanın içerisine bir çay kaşığı kadar antep fıstığı konulup çaprazından katlanır sonuçta üçgen şekli elde edilirHer parçaya aynı işlem uygulanıp yağlanmış tepsiye sıralanan tatlılarımızın üzerine eritilen tereyağı gezdirilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen tatlılarımız soğuk şerbet ile buluşturulur ve 1,5 sat kadar dinlendirilip üzerine fıstık serperek servis edilir
Konuklarınız hayran kalacak denendi garanti veriyorum)

Alıntı Yaparak Cevapla