Konu
:
Fistikli Şöbiyet
Yalnız Mesajı Göster
Fistikli Şöbiyet
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fistikli Şöbiyet
FISTIKLI ŞÖBİYET
Malzemeler :
1 pk
milföy hamuru (ben pınar marka kullanıyorum çünkü tuzlu gibi olmuyor çok lezzetli)
1 su bardağı antep fıstığı ceviz veya fındıkta olabilir
100 gr
tereyağı
Şerbeti için (soğuk şerbet olacak) :
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı :
Şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır soğumaya bırakılır
Buzluktan çıkıp hafif yumuşayan milföyler dört eşit parçaya bölünür
Her parçanın içerisine bir çay kaşığı kadar antep fıstığı konulup çaprazından katlanır sonuçta üçgen şekli elde edilir
Her parçaya aynı işlem uygulanıp yağlanmış tepsiye sıralanan tatlılarımızın üzerine eritilen tereyağı gezdirilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen tatlılarımız soğuk şerbet ile buluşturulur ve 1,5 sat kadar dinlendirilip üzerine fıstık serperek servis edilir
Konuklarınız hayran kalacak denendi garanti veriyorum)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul