Konu
:
Arap Kadayıfı (Antalya)
Yalnız Mesajı Göster
Arap Kadayıfı (Antalya)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Kadayıfı (Antalya)
5 adet yassı kadayıf
3 adet yumurta (çırpılmış)
1 bardak un
1 su bardağı süt
250 gr çiçek yağı
450 gr şeker
600 gr su
Yarım limon
50 gr çekilmiş yeşil fıstık
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye konulup ılık süt ilave edilir
Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartılır
Hazırladığınız şurubun içinde 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek pişirilip soğumaya alınır
Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul