Konu
:
Ay Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Ay Baklavası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ay Baklavası
Malzemeler:
2 adet tam yumurta
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı süt1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
750 gr tereyağı
500 gr dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
1 ½ kg toz şeker
5 bardak su
1 çay bardağı soğuk su
½ limonun suyu
Yapılışı:
Karıştırma kabına yoğurt, sirke, kabartma tozu, bir fiske tuz, süt ilave edilir
Üzerine 2 yumurta, beyazı ile birlikte eklenir
2 adet de yumurta sarısı konur ve tüm malzemeler el ile karıştırılır
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenerek yoğrulur
İyice özleşmesi için; hamurdan küçük küçük parçalar koparılıp üst üste konur ve yoğrulmaya devam edilir
Hamrun üzeri bezle kapatılıp biraz dinlendirilir
750 gr tereyağı kısık ateşte eritilir
Eridikçe çıkan köpüğü ayrılır
Ceviz içleri dövülüp ufalanır
Hamur 4 eşit bezeye ayrılır
İlk beze de 10 eşit parçaya ayrılır
Her parça nişasta serpilen zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
10 küçük yufka aralarına bolca nişasta serpilerek üst üste dizilir ve hepsi birden kolayca açılır
Elde edilen 10 yufkanın en üst katı bolca cevizle kaplanır ve oklava ile sarılarak rulo haline getirilir
Oklava rulonun arasından çekilir ve rulo bir su bardağının ağzı ile ay şeklinde parçalara kesilir
Kalan 3 beze de aynı şekilde açılır ve kesilip fırın tepsisine dizilir
Baklavaların üzerine erimiş tereyağı dökülür
150 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
Piştikten sonra soğumaya bırakılır
Şerbeti için; 1 buçuk kilo şeker tencereye alınır ve 5 bardak su ilave edilerek kaynatılır
Şerbeti ocaktan almadan önce şekerlenmemesi için üzerine 1 çay bardağı soğuk su ve yarım limonun suyu eklenir
Baklava soğukken üzerine sıcak şerbet dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul