Konu
:
Antep Peynirli Helva -
Yalnız Mesajı Göster
Antep Peynirli Helva -
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Peynirli Helva -
Antep Peynirli Helva
Malzemeler:
2,5 YEMEK KAŞIĞI SADE YAĞ
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM KG ANTEP PEYNİRİ
250 GR ANTEP FISTIĞI
2 BARDAK SU
Yapılışı:
Sade yağ eritilir
Üzerine MISIR UNU dökülerek, 15 dakika kavrulur
MISIR UNUNUN pembeleşmemesi sadece sararması gerekir
Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve MISIR UNU üzerine boşaltılır
Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır
Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konulur
Servis tabağına alındıktan sonra önce kabuğu soyulmuş fıstık daha sonra tarçın serpilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul