Yalnız Mesajı Göster

Antep Peynirli Helva -

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Peynirli Helva -



Antep Peynirli Helva

Malzemeler:
2,5 YEMEK KAŞIĞI SADE YAĞ
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM KG ANTEP PEYNİRİ
250 GR ANTEP FISTIĞI
2 BARDAK SU

Yapılışı:
Sade yağ eritilir Üzerine MISIR UNU dökülerek, 15 dakika kavrulur MISIR UNUNUN pembeleşmemesi sadece sararması gerekir Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve MISIR UNU üzerine boşaltılır Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konulur Servis tabağına alındıktan sonra önce kabuğu soyulmuş fıstık daha sonra tarçın serpilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla