Konu
:
Pastane Usulü Şekerpare
Yalnız Mesajı Göster
Pastane Usulü Şekerpare
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastane Usulü Şekerpare
Malzemeler
125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 türk kahve fincanı sıvıyağ
4 çorba kaşığı tepeleme dolu pudra şekeri
2 adet yumurta(birinin sarısını üzeri için ayırın)
1 çay kaşığı karbonat(kabartma tozu kullanmayın
karbonatla tatlımız güzel bir renk alıp kızarmasını sağlıyor)
2 veya2,5 su bardağı elenmiş un
Bir çimdik tuz
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım suyu
Şerbeti kaynatıp hafif kıvamlı bir şerbet hazırlayın ılıtın
Hazırlanışı
Derin bir kabın içine tereyağ,sıvıyağ,yumurta ve pudra şekerini alın mikserle beyazlaşana kadar çırpın
Ardından tuz,karbonat ve azar azar elenmiş un ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartın oval şekil verin yağlanmış fırın tepsisine dizin
Bütün hamuru bu şekilde bitirin
Şekerparelerin üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatal ile üzerini çizin önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişin
not:bu tarifi haftada 2 defa yaptım okadar beğeniliyor,fazla şekerden hoşlanmıyorsanız şurubu düşürebilirsiniz verilen miktarı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul