Yalnız Mesajı Göster

Yufka Kadayıf Sarması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka Kadayıf Sarması



MALZEMELER
300 gr kadayıf
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı

Şerbeti:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su Limon suyu

Şerbet için su ve şekeri kaynatın
Ocaktan alınca limon suyunu ilave edin, soğumaya bırakın
Kadayıfı elinizle didikleyin
Üzerine zeytinyağını ve 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak yoğurun
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın
Üzerine kadayıfın yarısını yayın
Dövülmüş cevizi ekleyin
Rulo biçiminde sarın
Bıçakla dilim dilim keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin
Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızartın
Fırından alınca üzerine soğumuş şerbeti dökün


alinti

Alıntı Yaparak Cevapla