Konu
:
Yufka Kadayıf Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Yufka Kadayıf Sarması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufka Kadayıf Sarması
MALZEMELER
300 gr
kadayıf
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su Limon suyu
Şerbet için su ve şekeri kaynatın
Ocaktan alınca limon suyunu ilave edin, soğumaya bırakın
Kadayıfı elinizle didikleyin
Üzerine zeytinyağını ve 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak yoğurun
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın
Üzerine kadayıfın yarısını yayın
Dövülmüş cevizi ekleyin
Rulo biçiminde sarın
Bıçakla dilim dilim keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin
Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızartın
Fırından alınca üzerine soğumuş şerbeti dökün
alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul