Konu
:
Çilekli Ve Bezeli Milföy Tart
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Ve Bezeli Milföy Tart
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Ve Bezeli Milföy Tart
Malzemeler
500 gr
dondurulmuş milföy hamuru
250 ml
süt
200 gr
çilek
100 gr
taze krema
75 gr
tozşeker
30 gr
un
2 adet yumurta sarısı
10 adet hazır mini beze
Tezgah ve kalıp için un ve tereyağı
Hazırlanışı
Dondurulmuş milföyü çözdürün
Pastacı kreması için yumurta sarıları, tozşeker, un ve sütü karıştırın
Tencereye aktarıp karıştırarak orta ateşte 10 dakika pişirin
Unlu tezgahta hamuru açın
Milföyden 24 cm kenar ölçüsü olan 8 adet kare kesin
Altı çıkan tart kalıbını yağladıktan sonra pişirme kağıdıyla kaplayın
Hamuru 6 adet sivri (üçgen uç) kenarı dışarıda kalacak şekilde kalıba dizin
Hamurun tabanına çatalla küçük delikler açın
Pişirme kağıdı serip kuru bakliyatla doldurun
200 derece fırında 12 dakika pişirin
Kağıdı ve bakliyatları üzerinden alıp fırında 2 dakika daha pişirin
Pastacı kremasına taze krema karıştırdıktan sonra hafifçe çırpıp tartın içine aktarın
Üzerini çilek ve küçük bezelerle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul