Konu
:
Çilekli Bavarois Turta
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Bavarois Turta
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Bavarois Turta
10 kişilik
Malzemeler
Bisküvi hamuru için
130 gr
tozşeker
130 gr
un
1 paket vanilya
3 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
Pudraşekeri
Tuz
Beyaz ve pembe bavarois için
250 gr
yoğurt
600 gr
çırpılmış krema
200 gr
çilek
60 gr
tozşeker
16 gr
yaprak jelatin
Jöle için
150 gr
doğranmış çilek
150 gr
tozşeker
8 gr
soğuk suda yumuşatılmış yaprak jelatin
100 ml
su
Hazırlanışı
Hamur için pudraşekeri dışındaki malzmeleri mikserle çırpın
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip karışımın yarısını aktarın
180 derece fırında 10 dakika pişirin
kenar için kalan hamuru 180 derece fırında 12 dakika pişirin
(Kenar hamurunu süs çikolatayla pişirerek kenarlarda süs oluşturabilirsiniz
) 7 cm kalınlığında 3 şerit kesin
Kalıbın kenarını bu şeritlerle, dibini pasta tabanıyla kaplayın
Beyaz bavarois için yoğurda soğuk suda yumuşatılmış ve eritilmiş yaprak jelatini ekleyin
Pudraşekeri eklediğiniz 300 gr
kremayla karıştırın
Pembe bavarois için çilekleri 50 gr
tozşekerle 4 dakika pişirin
Kalan jelatini de ekleyip blender’de çekin
Kalan kremayla karıştırın
Pasta tabanını yerleştirdiğiniz kalıba pembe ve beyaz bavarois’i aktarın
Buzdolabında 4-5 saat soğutun
Jöle için çilek, tozşeker ve suyu 6 dakika kaynatıp jelatini ekleyin
Son kata jöleyi aktarıp buzdolabında 15 dakika dondurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul