Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Bavarois Turta

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Bavarois Turta




10 kişilik

Malzemeler

Bisküvi hamuru için
130 gr tozşeker
130 gr un
1 paket vanilya
3 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
Pudraşekeri
Tuz

Beyaz ve pembe bavarois için
250 gr yoğurt
600 gr çırpılmış krema
200 gr çilek
60 gr tozşeker
16 gr yaprak jelatin

Jöle için
150 gr doğranmış çilek
150 gr tozşeker
8 gr soğuk suda yumuşatılmış yaprak jelatin
100 ml su

Hazırlanışı
Hamur için pudraşekeri dışındaki malzmeleri mikserle çırpın Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip karışımın yarısını aktarın 180 derece fırında 10 dakika pişirin kenar için kalan hamuru 180 derece fırında 12 dakika pişirin (Kenar hamurunu süs çikolatayla pişirerek kenarlarda süs oluşturabilirsiniz) 7 cm kalınlığında 3 şerit kesin Kalıbın kenarını bu şeritlerle, dibini pasta tabanıyla kaplayın Beyaz bavarois için yoğurda soğuk suda yumuşatılmış ve eritilmiş yaprak jelatini ekleyin Pudraşekeri eklediğiniz 300 gr kremayla karıştırın Pembe bavarois için çilekleri 50 gr tozşekerle 4 dakika pişirin Kalan jelatini de ekleyip blender’de çekin Kalan kremayla karıştırın Pasta tabanını yerleştirdiğiniz kalıba pembe ve beyaz bavarois’i aktarın Buzdolabında 4-5 saat soğutun Jöle için çilek, tozşeker ve suyu 6 dakika kaynatıp jelatini ekleyin Son kata jöleyi aktarıp buzdolabında 15 dakika dondurun

Alıntı Yaparak Cevapla