Konu
:
Krem Bavaruva
Yalnız Mesajı Göster
Krem Bavaruva
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Bavaruva
Malzemeleri:
– 6 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 8 yaprak jelatin
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 2-3 adet elma
- 3-4 adet muz
- 2 adet mandalina,
- 1 adet portakal
- 1 çorba kaşığı kıyılmış iç yeşil fıstık
Yapılışı:
İlk önce meyveler soyularak küçük küçük doğranır
Fazla suyu süzülür bir kek kalıbı biraz yağlanarak Buzdolabında biraz dinlendirilir
Daha sonra yumurtalar kırılarak sarı ve beyazlar ayrılır
Yumurtaların sarıların içine şeker, un ilave edilerek birkaç kaşık süt eşliğinde iyice ezilir
Sonra yavaş yavaş kaynar süt ilave edilerek karıştırılarak pişirilir
Ocaktan aldığımız karışımımızın içerisine jelatinler ve vanilya da eklenir
Eriyene kadar karıştırılır
Soğumaması için kapağını kapatarak kısık ateşin üzerinde biraz daha tutulur
Ayırdığımız yumurtalarına akları kar olana kadar çırpılacak
Sıcak kremadan 2-3 kepçe ayrılarak yumurtaların aklarının olduğu karışımın içine koyulur hızlı bir şekilde karıştırılır
Daha sonra kremanın geriye kalan kısmı da buraya eklenir
İyice soğuyunca meyveler de ilave edilir
Soğutulmuş kalıba boşaltılarak düzeltilir
Buzdolabında bir gece dinlendirilir
Bir gün sonra kalıp iki üç kez ılık suya batırılır
Servis tabağına ters çevrilir
Üzerine süs amaçlı fıstık serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul