Konu
:
Balparmak
Yalnız Mesajı Göster
Balparmak
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balparmak
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yaklaşık 1 su baradağı irmik
Şerbet için
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır
Soğuması için bir kenara alınır
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır
Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır
Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir
Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var
Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul