Yalnız Mesajı Göster

Fincanda Kadayıf

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fincanda Kadayıf





150 gr tel kadayıf
3 kaşık tereyağ
3 kaşık pekmez ( ben dut pekmezi kulandım ama üzüm pekmezi daha güzel olur )
1 bardak iri dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Tereyağını eritin,içine kadayıfları alıp elinizle iyice karıştırıp tüm kadayfın yağlanmasını sağlayın
Ardından bu karışımın içine pekmezi de ekleyin ve tekrar karıştırın
İstediğiniz boy bir fincan alın ( ben türk kahvesi fincanlarından kullandım, ufak porsiyon daha iyi olur kanaatindeyim )
Kadayıftan fincanın yarınına kadar koyup iyice bastırınortasına cevizi ekleyin ( 2-3 çay kaşığı kadar ) ve üzerine yine fincanı tamamen dolduracak kadar kadayıfı ekleyip iyice bastırınFincanı ters çevirip pişireceğiniz tepsiye alın
200 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişirdim benÇıkarınca da hazırladığınız şerbetten her bir kümbetin üzerine yavaş yavaş dökün


Önemli: Tel kadayıfın fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin Şerbetin de ( soğuğa yakın) ılıklaşmasını bekleyin ki kadayıf hamur olmasınAyrıca kümbetlerin üst kısmının kuru kalmaması için, ara sıra bir kaşık yardımıyla şerbeti kümbetlerin üst kısmından dökün

Alıntı Yaparak Cevapla