Konu
:
Fincanda Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Fincanda Kadayıf
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fincanda Kadayıf
150 gr tel kadayıf
3 kaşık tereyağ
3 kaşık pekmez ( ben dut pekmezi kulandım ama üzüm pekmezi daha güzel olur )
1 bardak iri dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Tereyağını eritin,içine kadayıfları alıp elinizle iyice karıştırıp tüm kadayfın yağlanmasını sağlayın
Ardından bu karışımın içine pekmezi de ekleyin ve tekrar karıştırın
İstediğiniz boy bir fincan alın ( ben türk kahvesi fincanlarından kullandım, ufak porsiyon daha iyi olur kanaatindeyim )
Kadayıftan fincanın yarınına kadar koyup iyice bastırın
ortasına cevizi ekleyin ( 2-3 çay kaşığı kadar ) ve üzerine yine fincanı tamamen dolduracak kadar kadayıfı ekleyip iyice bastırın
Fincanı ters çevirip pişireceğiniz tepsiye alın
200 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişirdim ben
Çıkarınca da hazırladığınız şerbetten her bir kümbetin üzerine yavaş yavaş dökün
Önemli: Tel kadayıfın fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin
Şerbetin de ( soğuğa yakın) ılıklaşmasını bekleyin ki kadayıf hamur olmasın
Ayrıca kümbetlerin üst kısmının kuru kalmaması için, ara sıra bir kaşık yardımıyla şerbeti kümbetlerin üst kısmından dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul