Konu
:
Frambuaz Soslu Waffle
Yalnız Mesajı Göster
Frambuaz Soslu Waffle
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuaz Soslu Waffle
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1
5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 tutam tuz
1
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sos için
200 gr frambuaz
2 yemek kaşığı pudra şeker
Krema
Nane yaprağı
Frambuaz soslu waffle:
Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın
Yumurta sarılarını şeker ile köpük oluncaya kadar mikserle çırpın
Süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın
Koyu kıvamlı bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın
Yumurta aklarına tuz ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın
Bunu diğer karışıma azar azar ekleyip spatula ile karıştırın
Karışımdan kepçe ile alıp waffle makinesine dökün ve kızarıncaya kadar pişirin
Frambuazı blender’den geçirerek püre haline getirin
Sos tenceresine aktarın ve şeker ekleyerek orta ateşte 10-15 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Waffle’ları servis tabağına alın
üzerine frambuaz sos gezdirin
çırpılmış krema ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul