Konu
:
Portakal Peltesi-1
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Peltesi-1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Peltesi-1
500 gram toz şeker
70 gram nişasta
4 portakal
Portakalların suyu bir tencereye sıkılır Sarı kısmı tel tel kıyılır
1 litre kadar suda pişinceye kadar haşlanır
Sonra suyu süzülür
Bir tencereye 1 litre su, 4 portakal suyu ve haşlanmış portakal kabukları konur
500 gram şeker atılır
Kaynamaya başlayanca ayrı bir kapta soğuk su ile ezilmiş 70 gram nişasta katılır
Bir ya da iki taşım pişirilir
Ateşten alınıp tabaklara boşaltılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul