Konu
:
Mürdüm Erikli Cevizli Turta
Yalnız Mesajı Göster
Mürdüm Erikli Cevizli Turta
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mürdüm Erikli Cevizli Turta
2 su bardağı un
125 gr margarin
1 yumurta
100 gr iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı çok soğuk su
1 tutam tuz
Üzeri için
15 mürdüm eriği
3
5 çorba kaşığı un
100 gr ince çekilmiş ceviz
8 çorba kaşığı pudraşeker
60 gr tereyağı
2 yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
Mürdüm erikli cevizli turta:
Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın
Un, tozşeker, ufak parçalara doğranmış margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp pütürlü bir karışım elde edene kadar yoğurun
Yumurta, ceviz ve soğuk suyu ekleyip yoğurmaya devam edin
Üzeri için, mürdüm eriklerini 4 dilime kesip çekirdeklerini çıkarın
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını mikserle bir kapta çırpın
Yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin
Un, 7 kaşık pudraşekeri ve cevizi ekleyip iyice karıştırın
Hamuru unlanmış bir zemine alıp merdane ile 3-4 mm inceliğinde açın
22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayıp içine hamuru yayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Fırından çıkarıp üzerine tozşeker serpin
Tereyağlı yumurta karışımını ekleyin
Üzerine erik dilimlerini dik olarak yarısına kadar batırın
Fırına verip 10-15 dakika pişirin
Ilınınca üzerine kalan pudraşekerini serpiştirip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul