Yalnız Mesajı Göster

Tahin Soslu Kabak Tatlısı...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahin Soslu Kabak Tatlısı...






Malzemeler
  • 800 gram dilimlenmiş balkabağı
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı su
Üzerine
  • 10-12 çorba kaşığı tahin
  • Dövülmüş ceviz ve antepfıstığı
Hazırlanışı
Kabakları bir fırın tepsisine yerleştirin Üzerine tozşeker serpip 1 gün buzdolabında bekletin Pişireceğiniz zaman suyunu ekleyin Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin Soğuduktan sonra servis tabağına alın Üzerine tahin gezdirin Ceviz ve antepfıstığı serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla