Konu
:
Dondurmalı Protiferol
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Protiferol
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Protiferol
Malzemeler
Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 100 gram tereyağı 4 çorba kaşığı un 2-3 yumurta 1 paket vanilya
Tarif
Süt, su, tuz, şeker ve yağı ocağa koyarak kaynatın
Kaynayınca hızla karıştırarak unu ilave edin
10 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişirin
İyice soğutun, yumurtaları teker teker hamura yedirerek katın
En sonunda vanilyayı ekleyin
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın
Profiterol toplarını ceviz büyüklüğünde krema torbası ile veya tatlı kaşığı ile belli aralıklarla tepsiye dizin
Kaşıkla yaparsanız, her seferinde kaşığı suya batırın
200 derecede 10 dakika, daha sonra 180 derecede 15 dakika pişirin
Kapağını hiç açmayın
(NOT: Üzeri pembeleşip, hafif çatlaklar oluşacak
Fırını o zaman kapatın, yoksa toplarınız söner
) Toplarınız soğuyunca bir bıçakla ikiye kesin, arasına birer top vanilyalı dondurma koyun
Çikolata sosla servis edin
Sos Tarifi
200 ml kremayı ısıtın
Kaynamaya yakın altını kapatın ve 200 gram küçük doğranmış bitter çikolata ile karıştırın
İyice karıştırarak ılınmasını bekleyin ve profiterol toplarının üzerine dökerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul