Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Protiferol

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Protiferol



Malzemeler
Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 100 gram tereyağı 4 çorba kaşığı un 2-3 yumurta 1 paket vanilya
Tarif
Süt, su, tuz, şeker ve yağı ocağa koyarak kaynatın Kaynayınca hızla karıştırarak unu ilave edin 10 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişirin İyice soğutun, yumurtaları teker teker hamura yedirerek katın En sonunda vanilyayı ekleyin Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın Profiterol toplarını ceviz büyüklüğünde krema torbası ile veya tatlı kaşığı ile belli aralıklarla tepsiye dizin Kaşıkla yaparsanız, her seferinde kaşığı suya batırın 200 derecede 10 dakika, daha sonra 180 derecede 15 dakika pişirin Kapağını hiç açmayın (NOT: Üzeri pembeleşip, hafif çatlaklar oluşacak Fırını o zaman kapatın, yoksa toplarınız söner) Toplarınız soğuyunca bir bıçakla ikiye kesin, arasına birer top vanilyalı dondurma koyun Çikolata sosla servis edin
Sos Tarifi
200 ml kremayı ısıtın Kaynamaya yakın altını kapatın ve 200 gram küçük doğranmış bitter çikolata ile karıştırın İyice karıştırarak ılınmasını bekleyin ve profiterol toplarının üzerine dökerek servis edin





Alıntı Yaparak Cevapla