Konu
:
Ekmekli Dondurma
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekli Dondurma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekli Dondurma
Ekmekli dondurma
malzemeleri
2 elma
30 gr tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 limonun rendelenmiş kabuğu
100 gr labne peyniri
2 yumurtanın akı
2/3 su bardağı krema
Bir çorba kaşığı limon suyu
Taze nane yaprakları
Tarçınlı ekmek için
6 kalın tost ekmeği
1 yumurta
1 damla vanilya esansı yada 1 çay kaşığı vanilya
150 ml krema
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çorba kaşığı tarçın
30 gr tuzsuz tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
hazırlanışı
Elmaların kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın
Sos tenceresine alın
Tarçın ve tereyağı ile elmaları pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Labne peyniri, limon suyu ve elmalı karışımı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin
Yumurta aklarını ekleyip 1-2 dakika çırpın
Karışımı plastik yada çelik bir kaba aktarın
Buzlukta en az 1 gece bekletin
Tarçınlı ekmek için derin ve geniş bir kasede yumurta, vanilya esansı, krema ve şekeri çırpıp ekmeklere bulayın
Üzerine tarçın serpiştirin
Tavada tereyağ ile sıvı yağını ısıtın
Ekmekleri kızartın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın
Soğumaya bırakın
Ekmekleri servis tabağına alın
Üzerine isteğe göre tarçın serpiştirin
Dondurmayı ekleyip nane yaprakları ve orman meyveleriyle süsleyin
Soğuk servis yapın
Dondurmayı ekmek dilimleri yerine kek dilimleriyle de servis edebilirsiniz
Ekmekli dondurma artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul