Yalnız Mesajı Göster

Ekmekli Dondurma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekli Dondurma



Ekmekli dondurma








malzemeleri

2 elma
30 gr tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 limonun rendelenmiş kabuğu
100 gr labne peyniri
2 yumurtanın akı
2/3 su bardağı krema
Bir çorba kaşığı limon suyu
Taze nane yaprakları

Tarçınlı ekmek için

6 kalın tost ekmeği
1 yumurta
1 damla vanilya esansı yada 1 çay kaşığı vanilya
150 ml krema
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çorba kaşığı tarçın
30 gr tuzsuz tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ

hazırlanışı

Elmaların kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın Sos tenceresine alınTarçın ve tereyağı ile elmaları pişirinOcaktan alıp soğumaya bırakınLabne peyniri, limon suyu ve elmalı karışımı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin

Yumurta aklarını ekleyip 1-2 dakika çırpınKarışımı plastik yada çelik bir kaba aktarınBuzlukta en az 1 gece bekletin

Tarçınlı ekmek için derin ve geniş bir kasede yumurta, vanilya esansı, krema ve şekeri çırpıp ekmeklere bulayınÜzerine tarçın serpiştirin

Tavada tereyağ ile sıvı yağını ısıtın Ekmekleri kızartın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alınSoğumaya bırakın

Ekmekleri servis tabağına alınÜzerine isteğe göre tarçın serpiştirin Dondurmayı ekleyip nane yaprakları ve orman meyveleriyle süsleyinSoğuk servis yapın Dondurmayı ekmek dilimleri yerine kek dilimleriyle de servis edebilirsiniz
Ekmekli dondurma artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla