Konu
:
Cevizli Tel Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Tel Kadayıf
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Tel Kadayıf
1 su bardağı eritilmiş margarin
500 gr tel kadayıf
1
5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1
5 su bardağı ılık süt
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
İnce çekilmiş antepfıstığı
Cevizli tel kadayıf:
Kadayıfı fırın tepsisine alıp eritilmiş margarini üzerine gezdirin
Yavaş yavaş harmanlayıp yağı, kadayıfın her tarafına yedirin
Kadayıfın yarısını ayırıp kalanını tepsiye bastırarak yayın
Üzerine ceviz serpiştirin
Kalan kadayıfı cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın
Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Şerbet için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın
Ateşten alıp soğumaya bırakın
Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık sütü gezdirin
Tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ya da alüminyum folyo ile kapatıp kadayıf sütü çekinceye kadar bekletin
Kadayıf sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün
Soğuyunca dilimleyin
Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı serperek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul