Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Tel Kadayıf

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Tel Kadayıf





1 su bardağı eritilmiş margarin
500 gr tel kadayıf
15 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
15 su bardağı ılık süt

Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Üzeri için:
İnce çekilmiş antepfıstığı

Cevizli tel kadayıf:
Kadayıfı fırın tepsisine alıp eritilmiş margarini üzerine gezdirin Yavaş yavaş harmanlayıp yağı, kadayıfın her tarafına yedirin Kadayıfın yarısını ayırıp kalanını tepsiye bastırarak yayın Üzerine ceviz serpiştirin Kalan kadayıfı cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin

Şerbet için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın Ateşten alıp soğumaya bırakın

Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık sütü gezdirin Tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ya da alüminyum folyo ile kapatıp kadayıf sütü çekinceye kadar bekletin Kadayıf sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün Soğuyunca dilimleyin Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı serperek servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla