Konu
:
Kasede Pandispanya Parçalı Ve Kremalı Kayısı
Yalnız Mesajı Göster
Kasede Pandispanya Parçalı Ve Kremalı Kayısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kasede Pandispanya Parçalı Ve Kremalı Kayısı
4 yumurta
1 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
20 gr tereyağı
1 kg kayısı
Kreması için
3 su bardağı süt
100 gr margarin
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
3 yumurta
Şurup için
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Kasede pandispanya parçalı ve kremalı kayısı:
Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın
Unu ekleyip çırpmaya devam edin
Tereyağını tabanı düz bir yuvarlak kek kalıbına sürün
Pandispanya harcını kalıba doldurup önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Fırından alıp ılıtın ve küçük kareler şeklinde kesin
Krema için; süt, un, şeker, vanilya ve yumurtaları derin bir kasede mikserde iyice çırpın
Derin bir tavada margarini eritip sütlü karışımı ekleyin
Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip soğutmaya bırakın
Kayısıları bol suyla yıkayıp kurulayın
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın
Su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın
Kayısıları ilave edip 10 dakika pişirin
Kayısıları şurubun içinden süzerek alın
Krema, kayısılar ve kek parçalarını büyük bir cam kaseye değişimli olarak dizin
En üstü krema ve şeftali şeklinde tamamlayın
Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul