Yalnız Mesajı Göster

Kasede Pandispanya Parçalı Ve Kremalı Kayısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kasede Pandispanya Parçalı Ve Kremalı Kayısı





4 yumurta
1 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
20 gr tereyağı
1 kg kayısı

Kreması için
3 su bardağı süt
100 gr margarin
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
3 yumurta

Şurup için
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker

Kasede pandispanya parçalı ve kremalı kayısı:
Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın Unu ekleyip çırpmaya devam edin Tereyağını tabanı düz bir yuvarlak kek kalıbına sürün Pandispanya harcını kalıba doldurup önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Fırından alıp ılıtın ve küçük kareler şeklinde kesin

Krema için; süt, un, şeker, vanilya ve yumurtaları derin bir kasede mikserde iyice çırpın Derin bir tavada margarini eritip sütlü karışımı ekleyin Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip soğutmaya bırakın

Kayısıları bol suyla yıkayıp kurulayın Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın Su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın Kayısıları ilave edip 10 dakika pişirin Kayısıları şurubun içinden süzerek alın

Krema, kayısılar ve kek parçalarını büyük bir cam kaseye değişimli olarak dizin En üstü krema ve şeftali şeklinde tamamlayın Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla