Yalnız Mesajı Göster

Merengli Limon Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merengli Limon Tatlısı





25 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
¾ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

üzeri için
2 yumurta akı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı krem tartar

Merengli limon tatlısı:
Süt, yumurta sarısı, şeker, vanilya, nişasta, un, limon suyu ve limon kabuğunu tencerede karıştırın, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Karışımı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaseye alıp mikserle kabarıncaya kadar iyice çırpın Toz şekeri azar azar ekleyin Krem tartarı ilave edip iyice katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin Kremayı tatlıların üzerine tepeleme doldurun ve pürmüz ile yakın Buzdolabına kaldırın En az bir saat dinlendirerek soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla