Konu
:
Merengli Limon Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Merengli Limon Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merengli Limon Tatlısı
2
5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
¾ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
üzeri için
2 yumurta akı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı krem tartar
Merengli limon tatlısı:
Süt, yumurta sarısı, şeker, vanilya, nişasta, un, limon suyu ve limon kabuğunu tencerede karıştırın, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Karışımı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin
Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaseye alıp mikserle kabarıncaya kadar iyice çırpın
Toz şekeri azar azar ekleyin
Krem tartarı ilave edip iyice katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin
Kremayı tatlıların üzerine tepeleme doldurun ve pürmüz ile yakın
Buzdolabına kaldırın
En az bir saat dinlendirerek soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul