Konu
:
Portakallı Yoğurt Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Yoğurt Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Yoğurt Tatlısı
250 gr yoğurt
3 yumurta
175 gr toz şeker
225 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 portakal
1 limon
Şerbet için
2 su bardağı su
250 gr toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 portakal
Portakallı yoğurt tatlısı:
Şerbet için portakalın kabuğunu soyun ve kabukları ince kıyın
Orta boy bir tencerede su, şeker, limon suyu ve kabukları orta ateşte kaynatın
Bir kapta yumurtaları mikserle çırpın
Yoğurt, limon ve portakalın rendelenmiş kabukları, un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin
Tereyağı ile yağlanmış bir cam kaba ya da uygun bir tepsiye hamuru aktarın
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
Sıcak tatlı üzerine soğuk şerbeti dökün
İki saat bekletin
Yoğurtla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul