Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Pratik Turta

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Pratik Turta





125 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudraşeker
1 su bardağı mısırunu
1 su bardağı beyaz un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı gazoz
1 kâse taze vişne

Üzeri için:
1 çorba kaşığı pudraşeker
1 çorba kaşığı vanilya

Vişneli pratik turta:
Yuvarlak 18 cm çapında bir kek kalıbını yağlayın Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın ve suzgece alın

Yumurtaları çukur kaba kırıp pudraşekerle iyice çırpın Margarini eritip ılıtın
Şekerli yumurtaya her iki unu, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve eritilmiş margarini ilave edip iyice çırpın

Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltın Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kapağını açmadan 15 dakika pişirin Fırın ısısını 175 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin

Kalıbı fırından alıp ters çevirerek keki ızgara üzerine çıkarın Soğuduktan sonra enine ikiye kesin Her iki dilimi de düz tabaklara açıp gazozla ıslatın Vişneleri alt dilimin üzerine yayın Diğer dilimi üzerine kapatın Birer kaşık vaniyla ve pudra şekerini harmanlayıp süzgeçle turtanın üzerine serpin Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla