Konu
:
Fıstıklı Kadayıflı Sarma Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Kadayıflı Sarma Baklava
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Kadayıflı Sarma Baklava
1 Pk
Baklavalık Yufka
250 Gr
Tel Kadayıf
150 Gr
Tereyağı
1 Su B
Yeşil Fıstık
Şerbeti İçin:
3 Su B
Toz Şeker
2 Su B
Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz
Kadayıfı ince ince doğruyoruz ve geniş bir kaseye alıyoruz
Üzerine yeşil fıstığı döküyoruz ve harmanlıyoruz
Tereyağını eritiyoruz
Üç kat baklavalık yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste koyuyoruz
Yufkanın bir ucuna kadayıflı harçtan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz
Sardığımız yufkaları yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış tepsiye kapatma yerleri tepsi zeminine gelecek şekilde diziyoruz
Dizdikten sonra kesiyoruz
Kalan tereyağını da üzerine sürüyoruz
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz
Fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti veriyoruz
Şerbetini çekince servis edebilirsiniz
Oktay Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul