Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Kadayıflı Sarma Baklava

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Kadayıflı Sarma Baklava







  • 1 Pk Baklavalık Yufka
  • 250 Gr Tel Kadayıf
  • 150 Gr Tereyağı
  • 1 Su B Yeşil Fıstık

Şerbeti İçin:

  • 3 Su B Toz Şeker
  • 2 Su B Su
  • 1 Dilim Limon


Hazırlanışı:

Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz Kadayıfı ince ince doğruyoruz ve geniş bir kaseye alıyoruz Üzerine yeşil fıstığı döküyoruz ve harmanlıyoruz

Tereyağını eritiyoruz Üç kat baklavalık yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste koyuyoruz Yufkanın bir ucuna kadayıflı harçtan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz

Sardığımız yufkaları yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış tepsiye kapatma yerleri tepsi zeminine gelecek şekilde diziyoruz Dizdikten sonra kesiyoruz Kalan tereyağını da üzerine sürüyoruz

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz Fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti veriyoruz Şerbetini çekince servis edebilirsiniz

Oktay Usta

Alıntı Yaparak Cevapla