Konu
:
Portakallı Lokma
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Lokma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Lokma
2 su bardağı un
100 gr margarin
1 su bardağı süt
4-5 portakal
1
5 su bardağı tozşeker
1 tutam tuz
Kızartma için sıvıyağ
Portakallı lokma:
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küçük kesin
Unu hamur yoğurma kabına alıp margarin, süt ve tuz ilave edin
Katı ve düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Un serpilmiş zemine alıp merdaneyle 2 mm inceliğinde açın
Portakalları yıkayıp kabuğunu rendeleyin
Tozşekerle harmanlayıp hamurun üzerine serpiştirin
10 cm?lik şeritler halinde kesip her birini rulo şeklinde sarın ve yarım parmak kalınlığında dilimleyin
Dilimlerin kesik kısımlarının üzerine elinizle hafifçe bastırın
Yağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın
Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Sıcak veya soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul