Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Lokma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Lokma





2 su bardağı un
100 gr margarin
1 su bardağı süt
4-5 portakal
15 su bardağı tozşeker
1 tutam tuz
Kızartma için sıvıyağ

Portakallı lokma:
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küçük kesin Unu hamur yoğurma kabına alıp margarin, süt ve tuz ilave edin Katı ve düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Un serpilmiş zemine alıp merdaneyle 2 mm inceliğinde açın

Portakalları yıkayıp kabuğunu rendeleyin Tozşekerle harmanlayıp hamurun üzerine serpiştirin 10 cm?lik şeritler halinde kesip her birini rulo şeklinde sarın ve yarım parmak kalınlığında dilimleyin Dilimlerin kesik kısımlarının üzerine elinizle hafifçe bastırın

Yağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sıcak veya soğuk olarak servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla