Konu
:
Limonlu Puding
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Puding
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Puding
160 gr tozşeker
30 gr mısır nişastası
600 ml süt
3 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tutam tuz
¾ çay bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
¼ çay kaşığı krem tartar
Limonlu puding:
Yumurtanın sarılarını aklarınndan ayırın
Nişasta, vanilya, şeker ve sütü tencereye alıp karıştırın
Yumurta sarıları, limon kabuğu ve tuzu ekleyip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp limon suyu, tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın
Pudingi kaplara paylaştırıp oda ısısına gelmesini bekleyin ve buzdolabına alın
Yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın
Krem tartar ekleyip çırpmaya devam edin
Merengi krema sıkma torbasına doldurup pudingin üzerlerine sıkın
Pudingleri fırına yerleştirin ve ızgarayı açarak üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul