Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Puding

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Puding





160 gr tozşeker
30 gr mısır nişastası
600 ml süt
3 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tutam tuz
¾ çay bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
¼ çay kaşığı krem tartar

Limonlu puding:
Yumurtanın sarılarını aklarınndan ayırın Nişasta, vanilya, şeker ve sütü tencereye alıp karıştırın Yumurta sarıları, limon kabuğu ve tuzu ekleyip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp limon suyu, tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın

Pudingi kaplara paylaştırıp oda ısısına gelmesini bekleyin ve buzdolabına alın Yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın Krem tartar ekleyip çırpmaya devam edin Merengi krema sıkma torbasına doldurup pudingin üzerlerine sıkın Pudingleri fırına yerleştirin ve ızgarayı açarak üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla