Konu
:
Limonlu Yüzük Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Yüzük Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Yüzük Tatlısı
2
5 su bardağı un
2 su bardağı su
20 gr tereyağı
4 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Ayçiçeği yağı
Şerbeti için
3
5 su bardağı toz şeker
2
5 su bardağı su
1 dilim limon
Süslemek için
Rendelenmiş limon kabuğu
Toz Antep fıstığı
Yaban mersini
Frenk üzümü
Limonlu yüzük tatlısı:
Su, şeker ve limon dilimini kaynatıp şerbeti hazırlayın ve soğutun
İki su bardağı suyu tencereye alarak kaynatın
Tereyağı, tuz, toz şeker, irmik ve nişastayı ekleyip kaynayıncaya kadar bekletin
Unu da ekleyerek koyu kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Limon kabuğu ve yumurtaları teker teker ekleyin ve birkaç dakika yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın
Daha sonra parmağınızı yağa batırarak ortasını delip yüzük şekli verin
Halkaları soğuk yağın içine atıp ocağın altını yakın ve karıştırarak altın rengi alıncaya kadar kızartın
Soğuk şerbete atıp birkaç dakika beklettikten sonra servis tabağına alın
üzerini limon kabuğu, toz fıstık ve meyvelerle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul