Konu
:
Kremalı Sütlaç
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Sütlaç
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Sütlaç
1 litre süt
1
5 çay bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
2~2
5 yemek kaşığı buğday nişastası
200 ml krema
1 paket vanilya
Kremalı sütlaç:
Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilemeyecek şekilde haşlayın
Başka bir tencereye süt, toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın
Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin
Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın
2-3 dakika kaynadıktan sonra kremayı ekleyin
Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın
Vanilyayı ekleyip karıştırın
Kaselere paylaştırıp soğuyunca tarçın serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul