Konu
:
Marakeş
Yalnız Mesajı Göster
Marakeş
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marakeş
2 yumurta
60 gr toz şeker
200 gr irmik
Yarım paket kabartma tozu
50 gr doğranmış tuzsuz badem
80 gr margarin
3 yemek kaşığı bal
1 su bardağı su
1 su bardağı naneli çay
2 tatlı kaşığı toz jelatin
50 gr bütün badem
2 yemek kaşığı su
Marakeş:
Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
Margarin, irmik, kabartma tozu ve bademleri ilave edin
2 dakika daha karıştırın
Yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin
Jelatin tozunu 2 yemek kaşığı su ile yumuşatın
Üzerine 1 bardak sıcak naneli çayı dökün ve eriyinceye kadar karıştırın
Kaseye aktarın ve buzdolabında jöle kıvamına gelinceye kadar bekletin
İrmikli pastayı bardakların ebatında yuvarlak halkalar halinde kesin ve servis bardaklarına paylaştırın
Bal ve suyu bir kasede karıştırın ve bardakların üzerine aktarın
Üzerine bütün bademleri serpiştirip soğumaya bırakın
Jöleyi küp kesip bardakların üzerine yerleştirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul