Konu
:
Cennet Künkü (Cendere Baklavası)
Yalnız Mesajı Göster
Cennet Künkü (Cendere Baklavası)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cennet Künkü (Cendere Baklavası)
500 gr un
1 su bardağı su
1 rulo kaymak
125 gr yumuşak tereyağı
1 yumurta
Nişasta
Şerbeti için
500 gr toz şeker
1 dilim limon
2 su bardağı su
Süslemek için
Antep fıstığı
Cennet künkü (Cendere baklavası):
Bol kaymaklı, bol fıstıklı muhteşem tatlı tarifi
Un, tereyağı ve suyu yoğurup hamur yapın
Gerekirse su ekleyin
Tezgaha nişasta serpip hamuru merdane yardımıyla yufka şeklinde incecik açın
Her yufkayı oklavaya sarıp iki tarafından iterek buruşturun
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin
üzerlerine yumurta sarısı sürün
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin
Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın
Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine dökün
Aralarına kaymak doldurun
Kırık Antep fıstığı serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul