Konu
:
Zülbiye
Yalnız Mesajı Göster
Zülbiye
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zülbiye
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
2 yumurta
1 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Şerbeti için
4 su bardağı su
1 kg toz şeker
2 dilim limon
Zülbiye:
Süt ve bir su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın
Kaynadıktan sonra unu ilave edip sürekli karıştırın ve ocaktan alın
Ilındıktan sonra zeytinyağı ve yumurtaları ilave edip iyice yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde parmak şekli vererek düğüm yapın
Derin bir tencerede kızgın yağda hamurları kızartın
Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın
Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün
üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve dövülmüş ceviz serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul