Yalnız Mesajı Göster

Kalburabastı-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalburabastı-1





2 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
25 su bardağı un

Şerbet için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Kalburabastı:
Şerbetini daha güzel çekecek, lezzeti daha çok ortaya çıkacaktır Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın Soğumaya bırakın Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun Gerekirse un ilave edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla