Yalnız Mesajı Göster

Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı





425 ml süt
2 yumurta
85 gr toz şeker
1 yemek kaşığı vanilya özü

Fransız usulü sütlü yumurtalı tatlı:
Ramekinleri iyice yağlayın Fırını 180 dereceye ayarlayın

Sos tenceresinde süt, vanilya ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan alın ve soğumaya bırakın

Geniş bir kapta yumurtaları iyice çırpın Yavaşça sütü ekleyip karıştırın Ramekinleri yarısına gelecek kadar sıcak su dolu bir kaba yerleştirin İki karışımı birleştirip iyice harmanlayın ve ramekinlere paylaştırın 20 dakika pişirip soğumaya bırakın Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla