Konu
:
Cevizli Burma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Burma Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Burma Tatlısı
6 baklava yufkası
150 gr eritilmiş tereyağı
1
5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Cevizli burma tatlısı:
Yapımı zor olan cevizli burmayı oklavadan kolaylıkla çıkarabilmeniz için yufkaların çok taze olmasına özen gösterin
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın
Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın
Soğumaya bırakın
Üç yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin
Üzerine ceviz serpiştirin ve yufkaları oklavaya sarın
Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürün ve yağlamış tepsiye alın
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
Üzerlerine yağ sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün
1 saat dinlendirin
Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul