Konu
:
Hintpare
Yalnız Mesajı Göster
Hintpare
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hintpare
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1
5 su bardağı un
Şerbeti için
3
5 su bardağı toz şeker
3
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hintpare:
Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın
Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın
Soğumaya bırakın
Oda ısısında yumuşatıllmış margarin, yumurta, vanilya ve hindistan cevizini karıştırın
Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun
Gerekirse un ilave edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin
180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün
Bir saat dinlendirip servis yapın
Servis yapmadan önce isteğe göre tatlının üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul