Konu
:
Cevizli Hamur Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Hamur Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Hamur Tatlısı
5 su bardağı un
100 gr tereyağı
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
100 gr iri çekilmiş ceviz içi
1 yumurtanın sarısı
Şerbet için
3
5 su bardağı toz şeker
3
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Cevizli hamur tatlısı:
Tatlınıza ceviz yerine Antep fıstığı ya da badem ekleyerek farklı bir tat katabilirsiniz
Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın
Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını bir kasede elinizle ezin
Un, karbonat, tuz ve sütü ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
İri çekilmiş ceviz içini ilave edip tekrar yoğurun ve yarım saat dinlenmeye bırakın
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin
Yağladığınız fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün
Üzerlerine ceviz içi yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarınca sıcak şurubu üzerine döküp servis tabağına alın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul