Konu
:
Ballı Revani
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Revani
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Revani
1 su bardağı ayçiçeği yağı
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için
3 bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı süzme bal
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Ballı revani:
Ayçiçeği yağı, yumurta, şeker ve sütü derin bir kapta çırpın
Un, irmik, karbonat ve ceviz içini ilave edip çırpın
Geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam bir kabı yağlayıp karışımı aktarın
170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin
Şerbeti için su, bal ve şekeri kaynatın
Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edin
Soğumaya bırakın
Revaniyi fırından alıp, sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin
1 saat dinlendirin
Antep fıstığı ve frambuazla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul