Yalnız Mesajı Göster

Ballı Revani

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Revani





1 su bardağı ayçiçeği yağı
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için
3 bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı süzme bal
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Ballı revani:
Ayçiçeği yağı, yumurta, şeker ve sütü derin bir kapta çırpın Un, irmik, karbonat ve ceviz içini ilave edip çırpın Geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam bir kabı yağlayıp karışımı aktarın 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin Şerbeti için su, bal ve şekeri kaynatın Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edin Soğumaya bırakın Revaniyi fırından alıp, sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin 1 saat dinlendirin Antep fıstığı ve frambuazla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla