Konu
:
Kestane Püreli Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Püreli Tatlı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Püreli Tatlı
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı süt
6 hazır baklava yufkası
250 gr şekerli kestane püresi
2 yemek kaşığı pudra şeker
Şerbeti için
500 gr toz şeker
1 dilim limon
2 su bardağı su
üzeri için
Tarçın
Antep fıstığı
Kestane püreli tatlı:
Yağ ile sütü karıştırın
üç yufkayı aralarına bu karışımdan sürerek üst üste yayın
Kestane püresine pudra şekeri ilave edip karıştırın
Yufkaları oklavaya sarıp, iki tarafından iterek buruşturun
Oklavayı çıkarıp alın
Kalan boşluğa, küçük bir kaşık yardımıyla kestane püresi yerleştirin
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın
Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün
Dilimleyip, üzerlerine bolca tarçın serpin
Antep fıstığı ile süsleyerek dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul