Yalnız Mesajı Göster

Muhallebili Baklava-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Baklava-1





Yarım paket baklava yufkası
15 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
60 gr tereyağı

Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu

Üzeri için
Toz antep fıstığı

Muhallebili baklava:
Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın
Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın

3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska şeklinde sarın Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın

Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla