Konu
:
Fındıkzade Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fındıkzade Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıkzade Tatlısı
4 yumurta
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Şerbeti için
1
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
üzeri için
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Süslemek için
Fındık
Nane yaprağı
Fındıkzade tatlısı:
Yumurtaları derin bir kapta çırpın
Hindistan cevizi, şeker, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpma teliyle iyice karıştırın
Yağladığınız fırın kabına karışımı aktarın
önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında pişirin
Şerbeti için su ile şekeri kaynatın
Şerbet soğuyunca sıcak tatlının üzerine gezdirin
Krem şantiyi süt ile çırparak köpürtün
Şerbeti çeken tatlının üzerini krem şanti ile kaplayın
Fındık ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul