Konu
:
Marmelatlı Lokma
Yalnız Mesajı Göster
Marmelatlı Lokma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marmelatlı Lokma
1 su bardağı süt
50 gr margarin
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı instant toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
Meyve marmeladı
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Marmelatlı lokma:
Sütü ılındırın
Margarini oda ısısında yumuşatın
Unu yoğurma kabına alıp, maya, tuz, toz şeker ve ılık sütü ilave edip yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek oda ısısında 1 saat bekletin
Hamuru hava kabarcıkları kalmayacak şekilde tekrar yoğurun
3 yumurta sarı ve margarini ilave edip yoğurun
Hamurdan yuvarlak parçalar koparıp elinizde şekil verip ortalarını parmağınızla bastırın
Ayçiçeği yağını iyice ısıtın
Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartın
Kağıt havlu üzerine alın
Ilınınca ortalarına birer tatlı kaşığı marmelat paylaştırıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul