Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Ve Armutlu Yufka Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ve Armutlu Yufka Tatlısı





120 gr kuru kayısı
6 kayısı
1 tatlı kaşığı limon suyu
50 gr esmer şeker
2 armut
30 gr file badem
30 gr yumuşak margarin
8 baklava yufkası

Üzeri için
Pudra şeker

Kayısılı ve armutlu yufka tatlısı:
Kuru kayısıları, kayısıları, limon suyu, esmer şeker ve soyulmuş ufak doğranmış armutları bir tencerede ara ara karıştırıp 5 dakika pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Bademleri ekleyin Margarini eritin Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Baklava yufkalarını aralarını yağlayarak üst üste tepsiye yerleştirin Kayısılı karışımı yufkaların üzerine şerit şeklinde yerleştirin ve rulo şeklinde sarın Her tarafını fırça yardımıyla yağlayın Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin Dilimleyip, pudra şeker serpin ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla