Konu
:
Kayısılı Ve Armutlu Yufka Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Ve Armutlu Yufka Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Ve Armutlu Yufka Tatlısı
120 gr kuru kayısı
6 kayısı
1 tatlı kaşığı limon suyu
50 gr esmer şeker
2 armut
30 gr file badem
30 gr yumuşak margarin
8 baklava yufkası
Üzeri için
Pudra şeker
Kayısılı ve armutlu yufka tatlısı:
Kuru kayısıları, kayısıları, limon suyu, esmer şeker ve soyulmuş ufak doğranmış armutları bir tencerede ara ara karıştırıp 5 dakika pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Bademleri ekleyin
Margarini eritin
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Baklava yufkalarını aralarını yağlayarak üst üste tepsiye yerleştirin
Kayısılı karışımı yufkaların üzerine şerit şeklinde yerleştirin ve rulo şeklinde sarın
Her tarafını fırça yardımıyla yağlayın
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin
Dilimleyip, pudra şeker serpin ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul