Konu
:
Sütlü Nuriye-1
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Nuriye-1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Nuriye-1
1 yumurta
5 yumurtanın akı
Yarım su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
150 gr tereyağı
2 su bardağı file badem
1 kase bütün badem içi
1 su bardağı süt
Şurup için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Sütlü nuriye:
Şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın
Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Hamur yoğurma kabına 1 yumurta ve 5 yumurta akını alın
Yarım bardak tuzlu su ilave edip kar halini alıncaya kadar mikserle çırpın
Unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Üzerlerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın
Bezeleri nişasta serperek çok ince açın
15 yufkayı aralarına iki yufkada bir yağ sürerek tepsiye yayın
Üzerine file badem serpin
Kalan yufkalarıda aynı şekilde tepsiye yayın
En üstteki yufkayı yağlayın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri açık pembe olacak şekilde 30 dakika pişirin
Sütü ısıtıp ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün
Tepsinin üzerine bir kapak kapatıp 10-15 dakika bekletin
Soğuk şerbetin üçte birini tatlının üzerine dökün
Tekrar kapağını kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin
Kalan şerbeti 5dakika daha kaynatıp koyulaştırın ve tatlının üzerine gezdirerek dökün
Tatlı soğuyunca dilimleyin
Bütün badem içleriyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul