Konu
:
Çiğ Yağ Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Çiğ Yağ Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiğ Yağ Tatlısı
250 gr tereyağı
Aldığı kadar un
Toz Antep fıstığı
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Çiğ yağ tatlısı:
Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın
Tereyağını hafif eritin
Un ilave edip hafif yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Üzerlerine parmak batırarak şekil verin
Yağladığınız fırın tepsisine aralıklı yerleştirin
180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin
Fırından çıkardığınız tatlılar sıcakken soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün
Soğuyunca üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul