Yalnız Mesajı Göster

Çiğ Yağ Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Yağ Tatlısı





250 gr tereyağı
Aldığı kadar un
Toz Antep fıstığı
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Çiğ yağ tatlısı:
Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın

Tereyağını hafif eritin Un ilave edip hafif yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Üzerlerine parmak batırarak şekil verin Yağladığınız fırın tepsisine aralıklı yerleştirin 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin

Fırından çıkardığınız tatlılar sıcakken soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün Soğuyunca üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla