Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Ve Yufkalı Yaz Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Ve Yufkalı Yaz Tatlısı





1 yufka
1 litre süt
3 yumurta
3 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı bal
Yarım yemek kaşığı tereyağı

Sütlü ve yufkalı yaz tatlısı:
Yufka ve tereyağı hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Kalıbı tereyağı ile iyice yağlayın Yufkayı yerleştirin Ortasına muhallebiyi yayın Yufkanın sarkan kenarlarını içe doğru kıvırın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla