Yalnız Mesajı Göster

Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf





1 nar
1 su bardağı su
1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı irmik
500 gr tel kadayıfı
250 gr tereyağı
200 gr kaymak

Şurup için
4 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu

Narlı ve irmikli tel kadayıf:
Şurup için, su ve şekeri tencereye alıp yüksek ateşte şeker eriyene kadar kaynatın şurubun koyulaşması için 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın Limon suyunu ekleyip ocaktan alın Soğumaya bırakın Narı soyup tanelerini ayıklayın

Nar suyu, su, şeker ve irmiği tencereye alın Koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca cevizi ekleyip karıştırın

Tereyağını eritin Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın Üzerine tereyağını gezdirerek dökün Kadayıfın yağı iyice çekmesi için 10 dakika elinizle harmanlayarak karıştırın Kadayıfı ikiye ayırın

35-40 cm çapındaki tepsiye kadayıfın yarısını elinizle bastırarak yayın Üzerine irmikli karışımı ilave edin Kalan kadayıfla üzerini kapatın 180 dereceye ayarlı fırına verip üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin

Soğuk şurubu sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin Nar taneleriyle süsleyip kaymak ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla