Konu
:
Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Narlı Ve İrmikli Tel Kadayıf
1 nar
1 su bardağı su
1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı irmik
500 gr tel kadayıfı
250 gr tereyağı
200 gr kaymak
Şurup için
4 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu
Narlı ve irmikli tel kadayıf:
Şurup için, su ve şekeri tencereye alıp yüksek ateşte şeker eriyene kadar kaynatın
şurubun koyulaşması için 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın
Limon suyunu ekleyip ocaktan alın
Soğumaya bırakın
Narı soyup tanelerini ayıklayın
Nar suyu, su, şeker ve irmiği tencereye alın
Koyulaşıncaya kadar pişirin
Ilınınca cevizi ekleyip karıştırın
Tereyağını eritin
Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın
Üzerine tereyağını gezdirerek dökün
Kadayıfın yağı iyice çekmesi için 10 dakika elinizle harmanlayarak karıştırın
Kadayıfı ikiye ayırın
35-40 cm çapındaki tepsiye kadayıfın yarısını elinizle bastırarak yayın
Üzerine irmikli karışımı ilave edin
Kalan kadayıfla üzerini kapatın
180 dereceye ayarlı fırına verip üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
Soğuk şurubu sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün
Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin
Nar taneleriyle süsleyip kaymak ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul