Konu
:
Armut Tatlısı-1
Yalnız Mesajı Göster
Armut Tatlısı-1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Tatlısı-1
6 armut
2 su bardağı su + 2 yemek kaşığı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
üzeri için
2 yemek kaşığı file badem
Nane yaprağı
Armut tatlısı:
Armutların kabuklarını soyun
2 su bardağı suyu kaynatın
Armutları bu suda 10 dakika haşlayın
Armutları kevgir ile süzüp suyunu ayırın
Bir tencerede toz şeker ve 2 kaşık suyu kısık ateşte, şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin
Ayırdığınız armut suyunu ilave edip hızlıca karıştırarak kaynatın
Tarçını ilave edin
Armutları ekleyip ara ara çevirerek kapağı açık olarak suyu azalıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin
Ilınınca servis tabağına alın
üzerine file badem serpip, nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul