Konu
:
Yufkalı Kadayıf Tatlısı-1
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Kadayıf Tatlısı-1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Kadayıf Tatlısı-1
3 yufka
Yarım kg kadayıf
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı
Şurubu için
5 su bardağı toz şeker
3
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Kaymak
Toz Antep fıstığı
Yufkalı kadayıf tatlısı:
Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynatın
Limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakın
Kadayıfı tel tel ayırın
Bir yufkayı tezgaha serin
Üzerine kadayıfın üçte birini yayın
Ceviz içi serpiştirip yufkayı rulo şeklinde sarın
Bıçakla iki parmak genişliğinde kesin
Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün
Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin
Servis tabağına alın
Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul