Konu
:
Çikolata Soslu Ve Ayvalı Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Çikolata Soslu Ve Ayvalı Tatlı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolata Soslu Ve Ayvalı Tatlı
3 ayva
2 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Tabanı için
1 paket tuzsuz peksimet
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2 parça damla sakızı
Sos için
1 paket çikolatalı sos
1 paket bitter çikolatalı sos
4 su bardağı süt
Süslemek için
File badem
Toz Antep fıstığı
Taze meyve
Çikolata soslu ve ayvalı tatlı:
Ayvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Şeker, su, vanilya ile birlikte tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin
Peksimetleri dikdörtgen bir kalıbın içine tek sıra şeklinde dizin
Toz şekeri tencereye alıp orta ateşte eriyinceye kadar bekletin
Şeker tamamen eriyip karamel rengi alınca 2 su bardağı suyu ekleyin ve birkaç dakika kaynatın
Kepçe ile peksimetlerin üzerine gezdirerek dökün
Ayvaları kevgirle alıp suyunu süzdürerek peksimetlerin üzerine yayın
Muhallebi için süt, un, seker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin
Damla sakızlarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın
Mutfak robotunda ılınıncaya kadar çırpın
Muhallebiyi ayvaların üzerini kapatacak şekilde dökün
çikolata soslarını tencereye aktarın
Sütü azar azar ekleyip karıştırın
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve muhallebinin üzerine dökün
Oda sıcaklığına gelince üzerini streç folyo ile kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin
Dilimleyip taze meyve, file badem ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul